Tabara Spirituala – Ierusalim- Revelarea Adevarului Necunoscut

Tabara Spirituala – Revelarea Adevarului Necunoscut
IERUSALIM 13 – 24 IUNIE 2023

Alaturate echipei noastre cu oameni extraordinari ca tine care cauta sa fie mai mult decat sunt astazi.
Calatorie cu experiente unice pe drumul mantuirii.
Von parcurge impreuna traseul Golgotei pentru al intelege si a simti energia adevarului absolut si pentru a aprinde
in Sufletele fiecaruia Lumina Adevaratei Iubiri.
Dupa ce vei parcurge acest traseu vei simti necesitatea de a parcurge si traseul Golgotei interioare.
Pentru a te mantui ai nevoie de experiente noi care sa te faca sa intelegi necesitatea de a fi autentic.
Vino sa parcurgi cu noi drumul vechi al Golgotei si sa traiesti experiente inimaginabile.
Acesta este un drum initiatic in care vei intelege mai bine necesitatea de a te intoarce catre tine.
De aici vei incepe o noua calatorie dar cu alte valori care sa te propulseze catre Lumina Suprema.
Fiecare participant va trai experiente unice prin care va intelege necesitatea de a se ierta, de a cere
iertare si de a ierta pentru a putea evolua.
Daca vrei sa fii iertat, invata sa ierti.
Doar o constiinta treaza poate ierta, deoarece Iertarea este un mare act de intelepciune Suprema.

PROGRAMUL TABEREI
13 iunie
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul H. Coanda/Bucuresti. Dupa formalitatile vamale se face imbarcarea cu destinatia Tel Aviv. Sosire pe aeroportul Ben Gurion – finalizare formalitati vamale. Deplasare spre Betleem.
Cina si cazare in Bethleem.

14 iunie
Mic dejun. Ne indreptam spre Ierusalim. Muntele Maslinilor pentru vedere panoramica apoi vizitam Biserica Mica Galileea, locul unde IIsus si apostolii poposeau cand faceau pelerinaje inainte de intrarea in cetate inainte de marile sarbatori, si tot aici a aparut pentru a treia oara IIsus in mijlocul apostolilor dupa asa zisa inviere.

Manastirea Eleon (locul ridicarii la cer al Maicii Domnului), Biserica Aflarii Capului Sf. Ioan Botezatorul, (inchinare in Biserica unde a avut loc cea de a doua aflare a capului Sf. Ioan Botezatorul). Vizitam Capela Inaltarii Domnului, aflata pe Muntele Maslinilor, in Ierusalim, este un loc de inchinare, atat crestin, cat si musulman. Vizitare Gradina GHETSIMANI cu Biserica Natiunilor (locul unde se afla piatra pe care a stat Iisus inaintea prinderii sale). Pranz turistic optional in restaurantul “Äli Baba”. Vizita la centrul de diamante “Caprice” cu vizionare de film documentar. Continuam cu pe Via Dolorosa (Calea Crucii sau Drumul Durerii) pana la Mormantul Sfant – Biserica Sfantului Mormant – numita si Qiyama in limba araba. Aici se vor vizita Golgota, Piatra Ungerii, Mormantul Domnului, Biserica Invierii (Iisus a murit, Iisus a inviat, Iisus va veni din nou– Marcu 16:6) a fost cladita de Imparatul Constantin cel Mare in secolul al-IV lea. Aici Imparateasa Elena a gasit locul si vestigii ale Sfintei Cruci. Paraclisul Sfintei Cruci, Paraclisul Sutasului, Paraclisul lui Adam. In limita timpului disponibil, vizitam “Zidul Plangerii” si Muntele Sion: Foisorul cu Cina cea de Taina, Mormantul Psalmistului David si Biserica Adormirii Maicii Domnului.
Cina si cazare in Bethleem

15 iunie
Mic dejun. Deplasare spre Manastirea Sf. Sava – unde se pastreaza neschimbat modul de viata inca de pe vremea Imparatului Constantin. Manastirea Sf. Sava (Marea Lavra a Sf. Sava cunoscuta ca Mar Saba din pustiul Iudeii, intemeiata in anul 478, de Sf. Sava cel Sfintit. Una din refacerile manastirii a fost facuta cu banii trimisi de Domnitorul Neagoe Basarab prin Egumenul Ioachim Valahu si ulterior prin contributiile Domnitei Ruxandra, sotia lui A. Lapusneanul si fiica lui Petru Rares. Vizitare Manastirea lui Teodosie cel Mare (incepatorul vietii de obste in Tara Sfanta) – locul unde s-au odihnit Cei Trei Magi.
Pranz traditional Palestinian (optional).
Vizitam Biserica Nasterii Domnului (Biserica Ortodoxa a Nativitatii), Cripta unde s-a nascut Iisus, inchinare la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului “BELEMITA“ – singura icoana in care Maica Domnui zambeste, de bucuria Nasterii Domnului. Este cea mai veche biserica crestina din Tara Sfanta. Locul Nasterii Mantuitoriului este marcat cu o stea de argint cu 14 colturi daruita in 1717 de Domnitorul Tarii Romanesti Nicolae Mavrocordat.
Cina si cazare in Bethleem.

16 iunie – 22 iunie
Desfasurare lucrari hotel Bethleem
Cazare si pensiune completa hotel Bethleem.

23 iunie
Mic dejun si check out hotel. Deplasare la Nazaret – inchinare Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil (Izvorul Fecioarei Maria) si Biserica Catolica “Buna Vestire” (locul casei Sfintei Familii) – atelierul Sf. Iosif. Ne indreptam spre in Cana Galileii, unde a avut loc prima minune (prefacerea apei in vin la Nunta din Cana Galileii), apoi spre raul Iordan – Yardenit pentru procesiunea de botez (desfasurarea procesiunii de botez a pelerinilor). Pranz optional cu pestele “Sf. Petru. Vizitam apoi manastirile din jurul Marii Galileii. Optional, plimbare cu ambarcatiunea copie a celei utilizate de Iisus. In limita timpului liber, vizitam Biserica Sf. Petru – aceasta biserica, a Sfantului Petru, este zidita pe locul unde Mantuitorul s-a aratat ucenicilor, dupa Inviere, acolo unde Petru s-a aruncat in apa si a inotat pana la mal, nemaiavand rabdare sa ajunga odata cu barca. Potrivit traditiei, bisericuta isi inalta zidurile in jurul pietrei pe care Mantuitorul asezase jar aprins, deasupra avand peste. Capernaum – Cetatea Domnului.
Cina si cazare in Tiberias

24 iunie
Mic dejun si eliberarea camerelor. Se pleaca spre Muntele Tabor unde se viziteaza – Biserica Ortodoxa “Schimbarea la fata” – locul schimbarii la fata a Domnului, inchinare la Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului, “Tagma – Fagaduinta”. Ne indreptam spre Acra, oras care a cunoscut de-a lungul istoriei mai multe religii. Cetatile, castelele, bisericile, moscheele sunt dovezi ale istoriei sale diverse. Exista cladiri din perioada elenista si romana, din vremurile cruciatilor , dar si din perioada otomanilor.Noul oras descoperit imbogateste patrimonial siturilor din Israel. Acesta este considerat a fi ultimul bastion al cruciatilorin 1291, anul in care acestia au pierdut puterea in fata armatei musulmane din Egipt. Actualul oras, care a fost distrus la sfarsitul secolului al XVII –lea, a fost reconstruit de catre turci in jurul anului 1750. Deplasare spre Haifa, oras – port la amplasat intre Marea mediterana si Muntele Carmel, unde vizitam Gradinile suspendate Baha’i impresionante prin grandoare si design. Optional, servirea pranzului turistic. Ne indreptam spre Tel Aviv (vederea panoramica a orasului si a plajei), Parcul Dorintelor din Jaffa. Pranz mediteraneean, optional. Vizita piata Carmel, plimbare pe malul marii Mediteraneene – timp liber. Deplasare catre aeroportul Ben Gurion/Tel Aviv unde dupa intocmirea formalitatilor vamale urmeaza decolarea catre Bucuresti.

Servicii incluse:

– Bilet avion Bucuresti -Tel Aviv– Bucuresti
– Taxe de aeroport
– Bagaj de mana si cala
– Pe toata durata circuitului transport cu autocar modern cu A/C
– 11 nopti cazare + demipensiune
– 7 pranzuri (pe perioada lucrarilor)
– 6 zile sala de conferinte
– Ghid licentiate
– asistenta turistica in limba romana
– Intrari la obiectivele turistice din program

Servicii neincluse:

– Transport pentru Muntele Tabor – 7 eur
– Transport pentru Manastirea Sf. Sava – 5 eur
– Tips: 25 EUR/persoana pentru ghid, sofer, personal hotelier. Se achita ghidului la sosire in Israel pentru sofer, personal hotelier.
– Asigurare medicala – ESTE OBLIGATORIE

Servicii optionale:

Plimbare cu barca pe Marea Galileei (copie a celei de pe timpul lui Iisus)- 8 EUR/pers.

Masa de pranz-masa traditionala cu pestele Sf. Petru – 20 EUR/pers.
Masa Traditionala Palestiniana si alte pranzuri in localuri specializate pentru mese turistice – aprox. 15- 20 EUR/pers.

Aceste servicii vor fi comandate si achitate ghidului la consumul acestora.